Gratis kredittkort: Gebyrfri Visa og Red Card


Kredittkort fra Visa aksepteres over hele verden, og kortene deres er tilgjengelige for en vidt spekter av kunder. Visa tilbyr en rekke kort, og sjansen er stor for at du kommer til å finne et kort som passer for deg og ditt bruk.

Klassisk Visa
Det klassiske Visakortet er et kort med relativt lav kredittgrense som kan brukes til daglige innkjøp. Dette er et kredittkort og må ikke forveksles med Visa betalingskort som «alle» har, eller med fakturabetaling, se Webforumet. Sistnevnte er forhåndsbetalt, for dem som frykter å komme i gjeld som et resultat av overdrevet bruk. Her trekkes pengene fra en fast konto hver gang du betaler, slik at du aldri kan bruke mer penger enn du har. Det skal da likevel sies at en person som er ute etter kredittkort sannsynligvis har ordnet økonomi i utgangspunktet, slik at overtrekk og stor gjeld aldri blir et problem.

Gull- og Premiumkort
Visa kredittkort kommer i mange varianter. Premiumkort inkluderer gull, platina og signatur-kort. De to førstnevnte er å få tak i hos en rekke utstedere, og mange brukere finner sannsynligvis kortet de er ute etter hos sin lokale bank. Det skal likevel sies at det er varianter av kortene som ikke er å få tak i andre steder enn over internett, for eksempel Red Card fra Santander og Gebyrfri Visa, også dette fra Santander. Begge anbefales for øvrig på det sterkeste.

Gullkortet har høyere kredittgrense enn det vanlige kredittkortet, og har høyere krav for å kunne bli godkjent som kunde. Gullkortet har for øvrig samme service som det klassiske Visa-kredittkortet.

Platinakortet har enda høyere grense enn gullkortet, og har veldig høye krav for å bli godkjent som bruker. Dette kortet har samme forsikring ved ulykker med leiebil som det klassiske Visakortet, i tillegg til Visas standardservice.

Til slutt har man Signaturkortet, som enda ikke er tilgjengelig i Europa i andre land enn Russland. Her får man superfordeler i form av reiseforsikring, belønningsprogram og mange andre, eksklusive tjenester.

Som man etterhvert ser finnes det visakort for alle slags brukere og behov, og Visa har gjort det enkelt for folk å velge det som passer best. Når det er sagt, må man samtidig ta med at gull-og platinakortet ikke er for de store massene da de aller fleste ikke trenger alle fordelene disse kortene har; man får ganske enkelt aldri bruk for dem.

Hvordan finner man da det beste visakortet?
Man må aller først finne ut hva slags kriterier som er viktigst. I 95% av tilfellene er disse at kortet må være gratis å få tak i og være gratis i bruk, samt at man har minst en måneds rentefri periode. Dette gjør at valgmulighetene blir betraktelig innskrenket, men man sitter da også igjen med de aller beste kortene på markedet. Et kort som utmerker seg i denne prosessen er Gebyrfri Visa. Kortet er helt gebyrfritt, og ingen avgifter er inkludert med liten skrift. Helt kort: gratis varekjøp og kontantuttak, 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, inkludert reise- og avbestillingsforsikring og ingen gebyrer. Du kan lese mer om kortet her.

Et annet kort som er verdt å ta med er Red Card. Dette kortet er tilnærmet gebyrfritt; det eneste som koster er kontantuttak, noe man uansett ikke gjør så ofte med kredittkort, samt at det koster 40 kroner å få faktura på papir. Dette kortet er for øvrig i ferd med å bli veldig populært, og det er ikke uten grunn.