Hva er forbrukslån?

forbrukslan

Forbrukslån er et lån man kan få uten å stille sikkerhet  i fast eiendom eller kausjon fra foreldre eller andre. Når man ellers søker om lån er det vanligvis slik at man må stille bil, båt, hus eller annen fast eiendom som pant for å få innvilget søknaden. Dette gir banken en sikkerhet som minsker deres risiko for å låne ut pengene, da panten gjør at sannsynligheten for å få pengene tilbake blir større.

Et forbrukslån er noe annerledes, da man der slipper å stille eiendeler som sikkerhet. Når man kan få låne så mye som 350.000 kroner, med en nedbetalingstid på 1 til 15 år, tar banken en mye større risiko fordi de faktisk ikke har sikkerhet i fast eiendom. Resultatet av dette blir at et slikt lån er en del dyrere enn et vanlig lån. Vanlig effektiv rente pleier da å variere mellom 9% til 25% per år. Nettopp på grunn av dette er denne nettsiden laget; for å hjelpe kunden å finne lånet med de beste betingelsene.

Før man får innvilget lånet blir det utført en kredittsjekk, der søkerens inntekt de siste årene sjekkes, samt ser etter om personen har betalingsanmerkninger. Videre er det ofte et krav at kunden må legge frem de siste lønnsslippene sine for å kunne dokumentere at han eller hun har fast inntekt.

Ofte er det også et minimumskrav til hvor mye du skal tjene, for å få innvilget lånet.

For å se sammenligning av forbrukslån og deres betingelser, klikk her.