Sammenligning av forbrukslån

Hva er et forbrukslån?
Et forbrukslån er et lån en person tar opp for å betale gjeld eller handle ting man gjerne vil kjøpe omgående, der man vet at man kommer til å få penger til å betale dette lånet på et senere tidspunkt. Et slikt lån kan man ta opp hos en bank eller en privat utlåner. Forbrukslån skiller seg noe fra «vanlige» lån, som hus- eller billån, der pengene du låner bare kan brukes til nettopp hus eller bil. Videre kan forbrukslån bli kalkulert på daglig basis, i motsetning til hus- eller billån, der lånet vanligvis gås over en gang i året. Dette gjør at forbrukslån kan ha veldig varierende nedbetalingstid, alt fra noen få måneder til flere år.

Lån med sikkerhet:
Et sikkert lån er at lånet er gitt mot sikkerhet i eiendom eller gjenstander, feks hus, bil, båt eller andre ting som måtte aksepteres fra bankens side. Dette betyr at om du ikke klarer å betale lånet, kan banken overta og selge eiendommen eller gjenstanden som står som sikkerhet for å få inn utestående sum. Derav navnet; banken er på denne måten sikker på å få tilbake det de lånte ut. Et slikt lån har vanligvis en del lavere rente enn lån uten sikkerhet.

Lån uten sikkerhet:
Usikre lån er at lånet ikke er gitt med sikkerhet i eiendom eller gjenstander. Det betyr at om du ikke klarer å betale, vil ikke eiendom eller eiendeler bli rørt. Slike lån har ofte relativt høy rente, og dette er jo nettopp på grunn av at lånet er gitt uten sikkerhet. Hvorvidt du får et slikt lån er avhengig av en kredittsjekk, inntekt og jobbstatus.

[table id=17 /]