5 tips for å få det meste ut av ditt kredittkort

Kredittkort gir høy sikkerhet og fleksibilitet til eieren, og dette er grunnen til at folk bruker dem som betalingsmiddel for dagligvarer så vel som andre og mer spesielle varer. Likevel, om du vil gjøre det meste ut av kredittkortet ditt må du passe på at du bruker det og betaler det ned på en ansvarlig måte.

Om de misbrukes kan kredittkort sette eieren i stor gjeld, noe som kan gi store økonomiske problemer i fremtiden. Nettopp derfor er det verdt å huske på disse verdifulle tipsene, både for å få det meste ut av kortet og for å unngå gjeldsfella.

1. Prøv alltid å betale hele det utestående beløpet før fristen går ut. På denne måten unngår du høy rente, fordi du betaler i den rentefri perioden, dessuten slipper du straffegebyrer.

2. Om du ikke klarer å betale hele beløpet på én gang, prøv likevel å betale mer enn minimumsbeløpet som kreves. Om du bare betaler minimumsbeløpet hver måned kan det ta opptil flere år å betale ned alt sammen, dette selv om grunnbeløpet er relativt lavt. Å bare betale det faste beløpet kan dessuten koste deg en formue i renter.

3. Sammenlign flere kredittkort for å finne kortet som passer best til ditt bruk. For å ta et eksempel: om du har for vane å betale ned hele det utestående beløpet i slutten av måneden, kan det lønne seg å få et kort som for eksempel gir prosenter av kjøp. 365 kredittkort og Remembercard er gode eksempler på slike kort. (Et kort som dette er vanligvis overlegent når det gjelder fordeler i forhold til kort som ikke har samme ordninger, men heller lavere rente.) På den andre siden, om du har for vane å trekke ut litt med betalingen, kan det nok lønne seg å få tak i et kort med lavere rente.

4. Om du allerede har kredittkortgjeld der høy rente går, kan det være verdt å tenke på å ta opp et lån for å betale det ned. Lån man tar opp i slike sammenhenger har ofte litt rente de også, men den er uansett lavere enn renten på kredittkortet, ofte bare halvparten. Et eksempel på et slikt lån er Santanders forbrukslån.

5. Stå i mot fristelsen til å bruke kredittkortet på å kjøpe ting du strengt tatt ikke trenger. Husk at pengene skal betales tilbake en gang, så om du ikke har råd til å kjøpe varen, la være.

Du kan lese flere artikler om kredittkort her og på denne linken: kredittkort.