Å velge rett kredittkort

Roger er 25 år gammel og begynner allerede å få sine første grå hår. En 25-åring bør jo ikke ha grå hår, så hva skyldes dette? Jo, grunnen til dette er at han grubler så mye over hva som er det beste kredittkortet for hans bruk, og det er et hav av kort å velge mellom.

Sjansen er der for at også du har samme problem; hvilket kredittkort bør du velge? Å velge riktig kort er ikke så enkelt som det først virket som, og det er avgjørende at du sitter inne med kunnskap nok før du eventuelt bestiller nytt kort.

De aller fleste kortutstedere påstår selvsagt at de er det beste valget, selv om alle har nesten de samme betingelsene og ofte også omtrent samme rente. I slike tilfeller får kunden enda større problemer med å velge rett kort, så hva kan man gjøre? I slike tilfeller bør man se etter om utsteder gir noen form for fordel.

Det finnes flere vanlige fordeler, feks oppsamling av poeng som man kan bruke til å handle fra utvalgte butikker. Man kan få prosentvis avslag på varer i det man handler, og den mest vanlige, og anbefalte; cashback (penger tilbake). Dette betyr at man får tilbake en viss prosent av hver handel man gjør med det gjeldende kortet. Denne prosenten ligger vanligvis på omtrent det samme som kort der man får avslag i pris, men fordelen er i at man får penger tilbake for alt man handler for; kort med avslag gir ofte dette bare på dagligvarer.

Feilen mange gjør er å anta at kortutstederne ofte har samme fordeler, men tilfellet er at forskjellene kan være store, og i valg av kort, avgjørende. Det som da er anbefalt å gjøre er å luke ut alle kort som ikke gir noen fordeler, for så å finne kortene med best fordeler; kombinasjonen fordeler og gode betingelser bidrar til at du klarer å gjøre et godt valg.

Å plukke ut det beste kortet er ikke noen stor sak om man sitter inne med riktig informasjon. Denne informasjonen er det på en annen side kunden selv som må få tak i og sammenligne, og det kan ta litt tid.
Med mindre du har kommet til Forbrukslan1.net, selvfølgelig; vi ser det som vår oppgave å sammenligne de beste tilbudene slik at kundens valg skal være så enkelt som mulig.

I menyen til venstre og på lane.no sin kredittkortside kan du lese mer om kredittkort og forbrukslån, eller se sammenligninger av forskjellige tilbud.